31 Disember 2016

Bagi mereka yang masih tercari-cari sumber biasiswa, bantuan kewangan atau pinjaman pelajaran untuk menyambung pengajian, berikut merupakan antara senarai tempat untuk anda membuat permohonan.

Berikut merupakan senarai tawaran biasiswa terkini yang masih terbuka untuk permohonan.



[Tarikh tutup] Nama Biasiswa

[10 Januari 2016] Biasiswa Kadet ALAM

[22 Januari 2016] Biasiswa Merdeka Khazanah - Oxford Center for Islamic Studies

[5 Februari 2016] Biasiswa Yayasan Wilayah Persekutuan (Pengajian Tinggi) 2016

[10 Februari 2016] Biasiswa SHELL Malaysia (Dalam dan Luar Negara) 2016

[29 Februari 2016] Biasiswa MyBrainSc KPT 2016/2017

[6 March 2016] Biasiswa Lepasan Ijazah Ajinomoto (Masters) 2017


Sepanjang masa

» Biasiswa OYL Malaysia 2015



Agensi Tempatan:
Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)
Majlis Amanah Rakyat (MARA)
Yayasan Pelajaran MARA
Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM)
Kementerian Belia dan Sukan (KBS)
Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI)
Kementerian Pertahanan
PTPTN

Agensi Yayasan Negeri:
Yayasan Wilayah Persekutuan
Yayasan Perak
Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor
Yayasan Selangor
Yayasan Negeri Sembilan
Yayasan Melaka
Yayasan Pahang
Yayasan Sarawak
Kumpulan Yayasan Sabah
Lembaga Biasiswa Negeri Kedah
Yayasan Pelajaran Johor
Yayasan Terengganu
Kumpulan Wang Biasiswa Negeri Perlis
Tabung Amanah Pinjaman Penuntut Pulau Pinang
Yayasan Kelantan
Tabung Amanah Pendidikan Negeri Melaka

Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC):
Yayasan Khazanah
Yayasan Telekom (TM)
Petronas
Bank Negara
Yayasan Proton
Yayasan Bursa Malaysia
Yayasan FELDA
Yayasan Tenaga Nasional Berhad (TNB)
Creative Industry Lifelong Learning Programme

Tawaran Biasiswa 2013
Agensi Swasta:
Taylor's Universiti College
Universiti Multimedia
International Medical University (IMU)
Fairview International School, Kuala Lumpur
ASTRO
HSBC
MAXIS
Yayasan Chemical Company of Malaysia (CCM)
UEM Group Berhad
United Malacca Berhad
Utusan Group
Yayasan Sime Darby
American Malaysian Chamber of Commerce (AMCHAM) and the Malaysian-American Commission on Educational Exchange (MACEE)
The Star
Kuok Foundation Berhad
GAB Foundation
Sin Chew Daily
Yayasan Tunku Abdul Rahman

Pensyarah IPT:
Skim Latihan Akademik IPTA (SLAI) & Skim Latihan Akademik Bumiputra (SLAB)
Hadiah Latihan Persekutuan
Biasiswa Sub Kepakaran dan Pos Doktoral

Pelajar IPT:
Biasiswa Khas Tenaga Akademik IPTA (BKTA)
Skim Latihan Tenaga Pengajar Teknikal (SLTP)
Biasiswa Sukan
Bantuan Kewangan Pelajar Asasi IPTA (Asasi)
Bantuan Kewangan Pelajar Kolej Komuniti (BKPKK)
Tabung Pinjaman Pelajaran (TPP)

Orang Kelainan Upaya (OKU):
Bantuan Kewangan Orang Kelainan Upaya (OKU) di IPT
Bantuan Kewangan Program Pendidikan Khas Politeknik


Pelajar Antarabangsa:
Biasiswa Antarabangsa Malaysian International Scholarship (MIS) - Ijazah Lanjutan
Malaysia Technical and Cooperation Programme (MTCP) for Postgraduates Studies
Commonwealth Scholarship and Fellowship Plan (CSFP)

Orang Awam:
MyPhD
MyMaster
MyBrainSc
PhD Industri

Tentang Kami

Scholarship Malaysia

Maklumat tentang Senarai 67 Tempat Mohon Biasiswa, Bantuan Kewangan dan Pinjaman Pelajaran ini dikongsikan oleh Putra Kembara. Langgani Tawaran Biasiswa Terkini dan Dapatkan Maklumat Biasiswa Terbaru di Malaysia secara PERCUMA!

Seterusnya:
Ini ialah biasiswa terkini.
Terdahulu:
Catatan Lama

8 komen:

  1. susah mahu dapatkan scholarship buat masa sekarang .. trial pun tidak dapat membantu .... huhuhuhuhu

    BalasPadam
  2. Huh klu trial takyah sebutlahhh...
    What matters is spm.
    Lol

    BalasPadam
  3. huh spm pon belum tentu dapat, ak ni tgh ambik medic still lagi tercari cari...mara oh mara

    BalasPadam
  4. susahnye nak dapat scholarship buat degree :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. cube apply like dermasiswa atau bantuan am like yayasansimedarby..kuok foundation..yayasan tunku abdul rahman...if baru nak stat blaja peluang nk dapat dana tu cerah..:)

      Padam
  5. assalamualaikum.. saya ni bru lpasan spm thun ni,. jdi skarang ni saya tngah mncari biasiswa,.. ble tlg ajar saya? lagipun saya tak reti stepnya..

    BalasPadam
  6. Skrg kerajaan dah byk hutang. Scholarship pun dah potong bajet. Jadi semakin susah utk jaya memohon.

    BalasPadam
  7. bajet pendidikan byk dh potong... penting lawakan tugu dr majukan anak bangsa.. bijan oh bijan..

    BalasPadam

 
My Ping in TotalPing.com